2012. május 19., szombat

Karalábéleves -rém egyszerű

Vannak levesek, amiket nem érdemes túlbonyolítani. Ilyen a karalábéleves is: elég markáns önmagában is az íze, tehát hagyni kell érvényesülni a zöldséget.
De nem csak azért adhatunk neki piros pontot, mert egyszerű elkészíteni, hanem mert olcsó is. Legalábbis karalábészezonban mindenképp.

Hozzávalók:
  • 2 fej zsenge karalábé
  • 1 kis fej fokhagyma
  • 3 kanál tejföl
  • étkezési keményítő
  • só, bors
A karalábét meghámozom, nem túl vékonyan felszeletelem, és megfőzöm. Ha valaki inkább a kocka-forma barátja, hát vágja olyanra, úgy sem rontja el. Ha meg még répát is karikázna hozná, nosza, senki sem fogja le a kezét :) A fokhagymát se feledjük ki, a kis fejet szedjük gerezdekre, pucoljuk meg, dobjuk a karalábé mellé.
Sózzuk, borsozzuk, elvetemültebbek felőlem tehetnek bele vegetát is, lelkük rajta...


No, ha megfőtt a zöldség, akkor már csak pár perc választ el bennünket a tálalástól.
Habarjuk el a tejfölben a keményítőt (mennyit, mennyit, úgy egy evőkanállal talán), ha nehezen akarna elhabaródni, kis forró vízzel tehetjük lágyabbá. Ezt keverjük hozzá a leveshez, hagyjuk, hadd forrjon egyet -és már kész is vagyunk!

Tuningolhatjuk még levestésztával vagy csipetkével is, de külön is adhatunk hozzá pirított kenyérkockát, levesgyöngyöt, kinek mi a gusztusa.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit főztél ki?

Kenyér és kenyérfűszer

Kenyér. Mutatok ömlesztve egy párat, ami az idén készült és nyilván nem fotózom az összeset, de azért van néhány kép. Mondtam már, hogy nagy...