2013. november 24., vasárnap

Reggelizz paleósan

A paleóban sokszor gondot okoz a reggeli mibenléte, hiszen nem lehet kenyér, a felvágottak közül az ipari előállításúak kiesnek (SOSE egyél virslit és parízert, én azt mondom), így kreatívnak kell lenni már kora reggelről.
Vannak olyan standard ételek, mint sült/főtt kolbász, tojás rántottának, főve, tükörnek, aztán a rántotta tuningolva kolbásszal, sonkával, szalonnával, zöldségekkel -nekem mostanában nagy kedvencem a rukkola, de persze nyugodtan jöhet egyén salátaféle is.
Ez az alap, és ebbe dobálok mindenfélét opcionálisan, attól függ, mi van itthon: paradicsom, olívabogyó, áfonyalekvár, pici sajt, kolbász, sonka, sült hús, tonhal, halmáj olajostul, ilyesmi. A végén megilleti egy pici balzsamecet, mert ez nem tudom, mit művel vele, de mindig különlegessé teszi.




Sosem gondoltam volna egyébként, hogy salátával jól lehet lakni, meg hogy egyáltalán önként, dalolva, kedvvel meg lehet enni komplett étkezésként, nem köretként. Pedig de.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit főztél ki?

Kenyér és kenyérfűszer

Kenyér. Mutatok ömlesztve egy párat, ami az idén készült és nyilván nem fotózom az összeset, de azért van néhány kép. Mondtam már, hogy nagy...