Kellett tehát a testemnek-lelkemnek valami íz, je ne sais pas, milyen is, de vágytam rá, hogy átjárjon, megborzongasson, elzsibbasszon. Ezért született ez a gazdag csirkeraguleves.
A hozzávalók listája opcionális, nézzük meg, mi van a spájzban. Az én levesembe került:
- 1 csirkemell kifilézve, felkockázva
- répa
- fehérrépa
- champignon gomba
- fokhagyma egészben
- kelbimbó
- borsó
- karalábé
Fűszerként durvára tört tarka bors, tárkony, zöld curry pasta (ó, hát persze, hogy ez kakukktojás, de nagyon kellemesen csípőssé teszi, és még csak nem is drága cucc).
A végén pedig 2 dl tejszín és 1 egész citrom leve tette kerek egésszé.
Vágom a fát a fejszémmel -ja, nem a répát a késemmel |
Hittétek volna? ez is a multicookerben készült, ilyen belülről, munka közben |
Éééés a kész, még forró leves. |
Multicooker főzte meg nekem, 40 percet kapott a hús magában, majd fűszereztem és bezöldségeztem, így újabb 40 percet főtt STEW programon. Az utolsó 5 percben ment hozzá a tejszín, és már csilingelt, amikor a citromot belecsepegtettem.
Még valami, egy nagy-nagy pirospont a MC-nek: borzasztó jól tartja a hőt. Kikapcsolt állapotban is, mert hogy egyébként van rajta melegen tartó funkció, mondanom sem kell.
Még valami, egy nagy-nagy pirospont a MC-nek: borzasztó jól tartja a hőt. Kikapcsolt állapotban is, mert hogy egyébként van rajta melegen tartó funkció, mondanom sem kell.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Mit főztél ki?